Gameplay

Gameplay

Înapoi

Informații de bază

Resurse


Pentru a construi clădiri sau pentru a recruta unități aveți nevoie de resurse. Primești resurse automat de la clădirile tale de producție de resurse (Exploatarea Forestieră, Cariera de Lut și Mina de Fier). De asemenea, adunați acele resurse atunci când nu sunteți conectat la contul dvs.

Cantitatea de resurse pe care o obțineți depinde de nivelul clădirilor dvs. de resurse. Este important să vă construiți Depozitul pentru a vă asigura că nu pierdeți resursele pentru că nu aveți suficientă capacitate de stocare. În partea dreaptă sus a ecranului, puteți vedea câte resurse aveți în prezent. Bara de progres vă arată când spațiul de stocare este plin.


Cifrele arată cantitatea de resurse care sunt stocate chiar acum (1068 Lemn, 1106 Lut, 1144 Fier).

Indiciu:
Încercați întotdeauna să vă consumați toate resursele pentru clădiri sau unități. Dacă ești atacat și nu ai nimic de jefuit, este posibil ca inamicul să-și piardă interesul pentru satul tău.


Provizii


Clădirile și unitățile au nevoie și de provizii. Spre deosebire de celelalte resurse, proviziile nu sunt produse în timp, ci furnizate de fermă. Cu cât este mai mare nivelul său, cu atât mai mulți săteni pot fi aprovizionați.


Numărul arată câți săteni suplimentari pot fi aprovizionați. Deci, de exemplu, 127 de Lăncieri ar putea fi recrutați în acest sat. Bara de progres arată raportul dintre populația liberă și cea folosită. În acest caz, o cantitate foarte mică de populație este deja utilizată și există multă populație liberă.


Coroane



În colțul din dreapta sus puteți vedea cantitatea actuală de coroane. Puteți cumpăra Coroane suplimentare dacă faceți clic pe butonul „+”.


Primii pași


La început vei avea nevoie în mare parte de un singur lucru: resurse. Exploatarea forestieră produce lemn, Cariera de lut colectează lut, iar Mina de Fier produce fier. Cu cât extindeți mai mult acele clădiri, cu atât produc mai mult. Când vă alăturați pentru prima dată într-o lume, este recomandat să vă creșteți producția de resurse cu câteva niveluri.

După ce ați asigurat o producție bună de resurse, puteți începe să vă construiți trupele. În cazarmă, ar trebui să începi să recrutezi lăncieri. Lăncierii oferă o oarecare protecție împotriva posibililor agresori care ar dori să-ți jefuiască resursele. De obicei nu sunt buni pentru manevre ofensive, dar sunt folositori pentru raid în sate foarte mici, neapărat, pentru a le jefui resursele.

Pe lângă recrutarea de trupe, există și alte modalități de a vă proteja satul și de a vă apăra resursele în primele etape ale jocului. O modalitate este de a cerceta tehnologii precum podul, pivnița sau buncărul din depozit pentru a vă proteja resursele de a fi jefuite. Un alt factor de descurajare bun este construirea unui zid (se cere Clădirea principală de nivel 3). Cu cât nivelul zidului tău este mai ridicat, cu atât apărarea de bază a satului tău va fi mai puternică. Aceasta înseamnă că dușmanii tăi vor suferi pierderi mai mari atunci când vor ataca satele în care ai ridicat un zid înalt.

Dacă aveți resurse în exces, ați putea dori să luați în considerare construirea unei piețe (este necesară Clădirea Principală de nivel 6). La piață, puteți vedea ce resurse oferă vecinii dvs. și le puteți schimba cu resurse de care nu aveți nevoie în acest moment. De asemenea, puteți plasa propriile oferte.

De asemenea, ar trebui să aruncați o privire în zona dvs. pentru a găsi un trib bun în care să vă alăturați. Întotdeauna este mai ușor să lupți și să te aperi într-un grup. Și este o modalitate bună de a întâlni niște oameni drăguți!


Început târziu?


Dacă vă alăturați unei lumi care rulează deja de ceva vreme, este recomandat să vă schimbați puțin strategia. Desigur, este încă important să obțineți o bună producție de resurse de bază, astfel încât să fie posibil să vă construiți rapid satul. Dar trebuie să vă asigurați că vă protejați satul devreme. În acest scop, cel mai bine este să ridicați un zid puternic, să cercetați tehnologiile Depozitului și să recrutați câteva unități defensive. Intrarea în contact cu potențialii atacatori vă poate ajuta adesea. Este întotdeauna recomandat să folosiți unitățile pe care le-ați produs pentru a jefui alte sate. Resursele jefuite sunt foarte utile pentru creșterea ta.

Acum vă vom arăta cea mai mare diferență față de începutul obișnuit:

Nu face greșeala de a te concentra prea mult pe a-ți produce primul Nobil. Ar putea suna logic să încerci să obții un al doilea sat cât mai repede posibil, dar nu te ajută dacă nu-ți poți apăra satele. Dacă te concentrezi doar pe un nobil, ești o țintă ușoară și, de asemenea, o țintă cu prioritate, deoarece jucătorii mai mari le-ar plăcea să aibă un sat care este deja pe cale să producă nobili. Până când atacurile încep să apară, de obicei este prea târziu.

O metodă de pregătire pentru aceasta este utilizarea unei strategii defensive. Aceasta înseamnă să creați o mulțime de spadasini și luptători cu sulițe. Dacă recrutați suficiente trupe, atunci sunteți o țintă relativ „scumpă” și atacatorul dvs. va încerca probabil să găsească o țintă mai ușoară. Moralul te ajută și dacă ești atacat de jucători mai mari. Un jucător foarte mare pierde până la 75% din puterea de atac din cauza moralului.

Faza de securitate poate dura ceva timp, dar de obicei va da roade, deoarece puteți folosi întotdeauna acele trupe defensive în jocul ulterioară. Odată ce ai o cantitate bună de trupe defensive - ceva de genul 1200 de sulițe și 1200 de săbii - poți începe să te gândești la un nobil.

Probabil că vei putea să-ți dai seama cât de valoroasă a fost acea tactică uitându-te la satele vecinilor tăi...

Construirea clădirilor


Există două moduri de a construi o clădire. Prima este să deschideți Clădirea principală a satului și apoi să faceți clic pe „Modernizează la nivelul X” al clădirii dorite.


Dacă aveți mai multă experiență și știți ce clădire doriți să actualizați, puteți pur și simplu să faceți clic pe balonul „Modernizare” din meniul inel al unei clădiri fără a deschide sediul.


Aveți nevoie de cantitatea specificată de Lemn, Argilă și Fier, precum și de puțină populație gratuită. Suma exactă depinde de tipul clădirii și de nivelul acesteia. Cu cât doriți să îmbunătățiți clădirea mai sus, cu atât sunt necesare mai multe resurse pentru următorul nivel.

Indiciu:
Puteți identifica clădirile deblocate, dar care nu sunt încă construite, după un șantier din satul dvs. În plus, un simbol „+” va fi vizibil. Puteți deja să faceți clic pe acele site-uri pentru a deschide meniul de apel.


Recrutarea unităților


Puteți recruta primele voastre unități în Cazarme. Pentru a construi Cazarma, trebuie să-ți îmbunătățești Clădirea Principală la nivelul 2. Mai întâi vei putea avea doar Lăncieri, pentru alte unități, mai întâi trebuie să actualizați Cazarma. În prezentarea generală a unității găsiți o scurtă descriere despre cerințele pentru o anumită unitate și care sunt caracteristicile acesteia.

Indiciu:
Dacă cazarmele tale sunt la nivelul 1, 2 sau 3, poți recruta doar pachete de 5, 10 sau 15 unități pentru a împiedica începătorii să-și pună toate resursele în cazarmă.


Atacarea altor sate


Este important, mai ales la început, să generăm resurse în mod constant. O modalitate eficientă de a face asta este să jefuiești satele barbare din jurul tău.


Pentru a ataca sau a sprijini un sat, comutați pe hartă, faceți clic pe un sat inamic și alegeți butonul „Trimite armata”. Veți vedea această fereastră:


În partea de sus poți vedea începutul și satul țintă al armatei tale. Mai jos sunt câteva valori importante la care ar trebui să te uiți mereu înainte de a trimite trupele.
Dacă sunteți membru al unui trib, ar putea exista bonusuri suplimentare afișate în fereastră pentru a vă ajuta în luptele voastre.

Number Icon Name Description
1
Forță de luptă
Puterea cu care unitățile tale vor lupta în satul țintă. Această valoare este influențată de moral, de Marele Maestru General și dacă satul țintă se află sau nu într-o provincie în care unitățile tale au credință.
2
 Timp de călătorie
Aceasta arată cât timp are nevoie aproximativ armata pentru a ajunge în satul țintă.
3
Timp de sosire
Aceasta este o estimare aproximativă la ce oră va ajunge armata în satul țintă.
4
Capacitate de transport
Cantitatea de resurse pe care unitățile tale le pot jefui în satul țintă. Cu cât trimiteți mai multe unități, cu atât mai multe puteți ataca victima.
5
Disciplină
Această valoare arată abaterea de timp pentru sosirea în satul țintă. Vezi disciplina pentru mai multe detalii.
6
Tab de atac
Dacă doriți să vă trimiteți trupele într-o luptă, ar trebui să alegeți această filă.
7
Tab de suport
Dacă doriți să vă trimiteți trupele ca sprijin, ar trebui să alegeți această filă.
8
Salvează ca implicit
Puteți salva numărul de unități pe care le-ați selectat ca șablon și îl puteți utiliza pentru viitoare operațiuni de atac sau de sprijin.
9
Trimiteți atac sau Suport (în funcție de fila aleasă)
Armata ta va merge spre satul țintă, fie pentru a începe o bătălie, fie pentru a sprijini satul.
10
Selectează o armă din statuia ta
Paladinul tău va călători cu arma selectată.

Aici sunt afișate doar propriile unități care sunt disponibile în prezent în satul tău.

Indiciu:
Puteți crea câte [[Preconfigurări|Preconfigurări]] doriți. De exemplu, armate mici de fermă cu 100 de Lăncieri sau o forță uriașă, ofensivă, cu mii de unități diferite.
O preconfigurare poate fi folosită și pentru a recruta cu ușurință un număr de unități stabilite într-un sat. De asemenea, puteți atribui unități unei presetări care sunt încă blocate pentru satul dvs. dacă creați presetarea în Punctul de adunare.
Este foarte convenabil să creați o Presetare a armatei dorite în satul dvs. și să utilizați Presetarea pentru recrutare.


De ce să te alături unui trib?


Tribal Wars 2 poate fi jucat ca un joc pentru un singur jucător, dar ideea originală a Tribal Wars este să se unească și să se joace în echipe. Nu numai că veți avea sprijin economic și militar pentru a vă proteja de jucătorii mai avansați, dar puteți învăța și tactici și mecanici de joc de la colegii tăi membri ai tribului. Triburile sunt o parte fundamentală a jocului, care vă va îmbunătăți considerabil experiența de joc și vă va spori succesul în clasamente. Alăturarea la un trib este foarte recomandată.

Împreună cu membrii tribului puteți dezvolta experiență, care este folosită pentru a oferi tuturor membrilor o sumă variată de bonusuri.

Bonusul zilnic


Această funcție vă permite să revendicați recompensa zilnică de conectare o dată pe zi. Pentru fiecare zi consecutivă în care vă conectați la contul dvs. veți primi 500 de resurse de fiecare tip, în timp ce la a cincea conectare zilnică consecutivă veți câștiga 2000 de fiecare tip.





Selectează limba