Gameplay

Gameplay

Înapoi

Interfață

Meniul Principal



În meniul principal, aveți acces la cele mai importante caracteristici.

Primul bloc conține controalele hărții. Puteți mări și micșora imaginea (zoom), dacă nu doriți să utilizați roata de derulare a mouse-ului. Puteți accesa, de asemenea, harta lumii și comuta între hartă normală și vizualizarea satului.

În al doilea bloc puteți deschide mai multe ferestre:



Number Name Description
1 Rapoarte Ori de câte ori se întâmplă ceva important în joc, veți primi un raport.
2 Mesaje Aici puteți găsi conversațiile cu alți jucători.
3 Trib Aici puteți accesa toate funcționalitățile tribului.
4 Forumul Tribului Un link rapid către forumul tribului
5 Unități O privire de ansamblu asupra tuturor unităților din satul dvs., statusul și libera circulație a acestora.
6 Prezentări O listă cu toate satele dvs., cu tot felul de date.
7 Magazin
 Aici poți cumpăra lucruri interesante Îmbunătățiri
8 Inventar Ai acces la toate obiectele din Inventar.
9 Realizări O vedere de ansamblu asupra realizărilor dvs. și progresul lor.
10 Setări Dacă doriți să jucați împreună cu prietenii dvs., aici puteți găsi modul de cooperare. În plus, găsiți mai multe setări pentru a personaliza jocul.
11 Deschide cronologia Vizualizarea cronologiei



Dacă te alături unui trib, pictograma( prezentată mai sus la numărul 3) se va modifica și va fi afișată asa:  
Dacă nu ești deja membrul unui trib, vei vedea o cifra mică lângă pictograma tribului care indică invitațiile primite.

În dreapta jos poţi vedea ora serverului. Serverul şi toate caracteristicile sale rulează după acest timp.



Cronologie



În cronologie poţi vedea evenimentele care se vor petrece în satul curent activ, precum recrutarea trupelor, antrenarea spionilor şi a nobililor, lista de asteptare pentru clădiri, atacuri care sosesc, sarcinile de la depozitul de resurse, bonusul de noapte, etc.

0 de pe partea stângă indică timpul prezent. Viitoarele evenimente sunt situate la dreapta, în funcție de momentul apariției. Scara liniei de timp nu este liniară. În primul rând, scara este în minute (până la 60), după care în ore (până la 24) și ultimele numere reprezintă zilele.

Puteți derula calendarul glisând la stânga și la dreapta cu mouse-ul.

Rândul de sus arată toate mișcările unităților legate de evenimente cum ar fi atacurile , sprijinul, precum și unitățile care se întorc în sat.

În rândul de jos se poate vedea când o clădire sau un ordin de recrutare se va finaliza.


Sugestie:
Făcând clic pe pictograma atacuri se deschide direct lista cu toate atacurile primite pentru acest sat.

Clasament



Puteți accesa clasamentul dacă faceți clic pe rangul curent sau pe punctele din partea stânga sus a ecranului de joc.


Poţi vizualiza fie clasamentul triburilor fie cel al jucatorilor prin simpla apasare pe taburile de sus. Pictogramele din partea de jos a taburilor vă permit vizualizarea clasamentului general, clasamentului de puncte de distrugere sau clasament bazat pe sat/puncte.

Toate clasamentele pot fi sortate după coloane.

Profilul jucătorului



Pentru a vedea profilul dvs., puteți pur și simplu să faceți clic pe numele dvs. în partea stânga - sus a ecranului de joc.

Aici vă puteți edita imaginea avatar, scrie un text de profil și să alegeți realizările pe care doriți să le faceți vizibile pentru alți jucători care vă vizitează profilul.

Informații despre sat

    

Aici puteți vedea satul activ curent cu coordonatele sale pe hartă. Dacă aveți mai mult de un sat, există butoanele săgeată pentru a comuta între satele dvs.

Puteți face clic pe nume pentru a deschide o fereastră cu informații mai detaliate unde puteți modifica, de asemenea, numele satului.

Grupuri



Puteți atribui grupuri satelor dvs. pentru o gestionare mai ușoară. Grupurile sunt afișate pe hartă și sunt foarte utile în joc, mai târziu, în cazul în care dețineți mai multe sate cu accent strategic diferit.


Sugestie:
Grupurile pot fi, de asemenea, atribuite satelor inamice. Puteți folosi acest lucru, de exemplu, pentru a marca satele ofensive și defensive după ce le spionați.
Partenerii dvs. de joc pot vedea aceste grupuri, astfel încât, putem spune că reprezintă un instrument excelent pentru a comunica planurile de atac potențiale sau lucruri de genul acesta.

Lista satelor


Poți accesa lista satelor apasând pe pictograma de lângă numele satului pentru a extinde lista satelor tale. Acum poți naviga mai ușor spre satul dorit. Poți aplica de asemenea filtre pentru administrarea listei de sate atunci când ai foarte multe sate!



Resurse


Vezi Resurse și Provizii

Misiuni



Misiunile sunt situate în partea stângă a ecranului. În Tribal Wars 2 veți întâlni întotdeauna misiunile grupate.

Un grup conține, de obicei, mai multe misiuni, iar dvs. puteți decide în ce ordine doriți să le terminați. După finalizarea tuturor misiunilor din acel grup, puteți închide întreg grupul. (a se vedea coloana din stânga)

Pentru o listă completă a tuturor misiunilor, duceți-vă la: Privire de ansamblu asupra Misiunilor.

Informații generale


În partea de jos a ecranului poți găsi notificări importante despre diversele evenimente. Poți extinde sau închide aceste notificări apăsând pe ele.



Categorii de evenimente
Există două tipuri de pictograme în funcție de faptul dacă evenimentul este pentru contul tău sau pentru satul curent. Evenimentele pentru cont au ca simbol un glob în timp ce evenimentele pentru satul curent au ca simbol un sat cu un clopot de alarmare, asa cum este prezentat mai sus.

Îmbunătățiri active
Symbol Boost Effect
Wood Booster +20% more wood production. Tool tip shows ending time
Clay Booster +20% more clay production. Tool tip shows ending time
Iron Booster +20% more iron production. Tool tip shows ending time
Prosperity +20% more production of all resources. Tool tip shows ending time
Bountiful Harvest +10% more population in the active village
Bountiful Season +20% more population in the active village
Vault Increases the capacity of your warehouses in all villages by 50%. Tool tip shows ending time
Domination +10% faster recruitment in your barracks. Tool tip shows ending time


TIPURI DE EVENIMENTE
Icon Name Description
Incoming attack If you see this, one or more of your villages will be attacked soon. The number in the right down corner of the axes shows quantity of incoming attacks.
Incoming support This is the same as the incoming attack event, but it shows you the inbound support operations instead.
Loyalty counter (visible if under 100) This notification is only displayed if the loyalty of the currently selected village is below 100.
Attack Protection During your first days on the server, the first days after a restart or when placing your second village this village is protected against attacks.
This protection is lost if you attack or spy someone else or when the timer runs out. The timer is shown when you hover over the icon.
During attack protection, you can use the hotkeys to attack other villages. Have in mind that if you attack or spy another player during your attack protection, your protection will end immediately.
Night Bonus active On some worlds, there is a night bonus active for a couple of hours each day. You will also see this notification if you turned off the night graphics in the settings.
Lack of Faith This icon shows when you have a village that is not covered by a church. The combat strength in these villages are reduced with 50%.


Serii de construcții





Aceasta este seria de construcții pentru satul curent selectat. Făcând clic pe un slot gol puteți deschide sediul central. Făcând clic pe o pictogramă de clădire în lista de așteptare puteți deschide detalii despre lucrarea creată, puteți anula lucrarea sau completa prin cheltuirea de coroane.

Folosind seria de unități, poți da comenzi de recrutare într-o secundă. Dor apasă pe iconița + și alege tipul de unitate dorit. În această serie, poți avea mai mult de două recrutări. Poți vedea, de asemenea, ordinea de recrutare și din cazarmă.

Indicatorii iți vor spune cat mai ai de așteptat până la finalizarea comenzilor.

Roşu: Comenzile se vor termina în următoarele 4 ore.
Portocaliu: Comenzile se vor termina între 4 şi 8 ore
Verde: Comenzile se vor termina în mai mult de 8 ore, deci poţi merge la somn acum!


Bara de unități



Bara de unități vă oferă o privire de ansamblu a tuturor unităților recrutate în satul selectat. Dacă faceți clic pe o pictogramă se va deschide clădirea unde puteți recruta unitățile.

Notă importantă: Nu sunt incluse unitățile din alte sate, care sprijină satul dvs.

Uneori unitățile sunt afișate estompat. Acest lucru indică faptul că nu poți recruta încă acele unități în acel sat.


Privirea de ansamblu a satului


Dacă te uiţi acum pe privirea de ansamblu asupra hărţii, vei găsi în partea stânga jos un buton care te va duce la privirea de ansamblu asupra satului. În această privire generală vei vedea o listă a tuturor clădirilor tale. Dacă apeşi pe o clădire se va deschide un meniu contextual cu următoarele opţiuni:
        
MENIUL CONCEPTUAL AL SATULUI
Icon Description
Opens the related building window.
Shows general information about the building. For example, what bonus you will get on the current building level, and the costs for the next level.
Upgrades the building. If the arrow is greyed out, either resources are missing or the building queue is full.
Upgrades the building with reduced resource costs for a small amount of Crowns.
Finishes the upgrade progress instantly. You have to spend Crowns for this action. The longer the remaining time, the more Crowns you have to invest.



Vizualizare hartă


Dacă faceți clic pe un sat de pe hartă, veți vedea un meniu contextual. În funcție de satul pe care ați făcut clic și satul dvs. curent selectat, veți vizualiza opțiunile disponibile.


HARTA MENIULUI CONTEXTUAL
Icon Description Availability
This button opens the village info window where you get detailed information about the village, the player, travel times for units etc. Available for all villages
This button allows you to send a custom amount of units to another village. For attack or support purposes. Available for all villages, except the currently selected one
This buttons allows you to send an army preset to another village. For attack or support purposes. Available for all villages, except the currently selected one, if you have at least one preset there.
To find out what buildings or units are inside another village, use this button. Available after you have built the tavern.
This button allows you to send resources to another village. Available for your own villages after you have built the market. For other villages you have to research "Delivery" in the market.
Send a message to the owner of that village Available for player villages. If you’re not allowed to send message to another player (for example you don’t have the necessary points), you’ll be prompted with the appropriate popup window which will inform you about the reason.
Changes the currently active village Available if you own more than one village.
Add groups Available for all village. Used to organize your villages into groups.
Boost production Available for barbarian villages. Allows you to increase the production of the barbarian village.



Chat



 Pentru a deschide funcția de chat, apasă pe pictograma cu goarna postală din partea stânga jos.

Chatul este foarte util, dacă ești un membru activ al tribului. Puteți comunica ușor între voi, puteți pregăti atacuri, etc.
Notă: Trebuie să fii membrul unui trib pentru a putea utiliza această funcție.

Comenzi rapide


Poți realiza acțiunile mai rapid. Folosește comenzile rapide pentru a trece între sate, deschide clădiri, sau confirma acțiuni.

Poți acum crea propriile tale comenzi rapide pentru rularea comenzilor din șabloane. Pentru aceasta trebuie doar să introduci o comandă rapidă în partea de jos a ferestrei în care introduci numărul dorit de unități: Pentru a utiliza comanda atribuită unei comenzi rapide trebuie doar să apeși pe un sat de pe hartă pentru a deschide meniul circular și să apeși tasta corespunzătoare comenzi rapide dorite.

Depozitul de resurse



La Depozitul de Resurse, poți rula sarcini pentru a produce resurse și câștiga recompense suplimentare dacă produci un total de 250, 750, 1,500, 3,000, 6,000 și 10,000 de resurse.
Depozitul de Resurse este localizat lângă satul tău şi după reînceperea unei lumi de joc, va fi plasat lângă noul tău sat.
Cele 6 sarcini pe care le poți desfăsura sunt afișate sub bara de progres. Stele indică raritatea unei sarcini anume. Raritatea este împărțită în 3 categorii indicate prin stele, mai multe stele, mai multe resurse vei primii, dar sarcinile de calitate mare apar mai rar.


La terminarea unei sarcini, o pictograma de animație va fi afișată deasupra Depozitului de Resurse indicând faptul ca poți revendica o recompensă.

Lista de sarcini se va reseta o dată la opt ore în timp ce progresul total pe care trebuie să îl realizezi pentru a câștiga diversele recompense bonus se resetează o dată la 24 de ore.

Vei putea de asemenea să reîncarci lista de sarcini cu sarcini noi utilizând Coroane sau obiecte de reîncărcare. Reține că progresul pe care trebuie să ol realizezi pentru recompensele bonus nu se va reseta o dată cu reîncărcarea listei de sarcini.

Notă: Resursele necolectate vor fi contorizate în progresul total de la seria următoare de sarcini atunci când lista s-a resetat.




Second Village

As every powerful ruler, you enter a realm with only a small settlement and a fistful of resources. While upgrading your first village is an essential part of your reign, it certainly is not the most memorable moment of your domination! It's time to expand your dominion right from the beginning. Send your pioneers to find fertile ground and establish a second village right away!

Every new account that is created and every account that is restarted on a realm gets this icon on the map:


Click or tab this icon to enter the Second Village screen. You will find tasks which can be executed to earn points for your second village progression and additional rewards on top!


Do as many tasks as you can to finish your new village as quickly as possible. The amount of tasks is capped to a maximum of 10 per day, so check back every day to work on your new settlement. If you haven´t fulfilled all tasks for one day: Don´t mind, you will get the missing points for this day with the first task of the nest day.

You will need at least five days to finish your second village. When it is finished, it will be placed on the map near on you starting village and it becomes a small new village:


Your new village will have 59 points and an attack protection of its own for five days. So you can start building it up without the risk of being attacked at once. Additionally you get 2 coins to help you to get your first nobleman.

If you don´t finish it during 14 days the village will turn into a barbarian village and you loose this chance.

Invită un prieten


Opțiunea invită un prieten îți permite să trimiți invitații prietenilor tăi prin email. Apasă doar pe pictograma "Invită un prieten" de pe hartă.


O fereastră nouă îți va permite să introduci numele prietenului tău, adresa sa de email și numele tău pentru ca prietenul tău să știe cine îl invită în joc.


De îndată ce prietenul tău acceptă invitația, el sau ea va primi un sat cât mai aproape posibil de tine. De îndată ce un invitat a atins 200 de puncte vei primi un pachet recompensă!

Notă:
Rețineți că opțiunea de a invita un prieten este disponibilă numai la 14 zile de la alăturarea unei lumi. După acest timp, pictograma „Invită un prieten” va dispărea de pe hartă și nu va mai apărea.

Bonusul de logare zilnică

Poți revendica recompensa zilnică pentru logare o dată pe zi. Pentru fiecare zi succesivă în care vă logați primiți câte 500 din fiecare tip de resursă, la fiecare 5 zile de logări succesive primești câte 2000 din fiecare tip de resursă.



Selectarea limbii  (doar pe serverul beta și ΕΝ)


Serverul nostru beta și EN oferă o opțiune de selecție a limbii. Aceasta înseamnă că poți juca pe beta și întreaga interfață va fi în limba ta preferată!
În partea stângă a butonului de deconectare, există o pictogramă cu un glob albastru. Apăsând-o, puteți vedea limba selectată curent. Apăsând săgeata, apare un meniu derulant din care poți alege limba dorită. Alegeți limba preferată și instantaneu limba se îndreaptă către cea aleasă.

Mai mult, setarea inițială a limbii va fi setată în funcție de limba browserului. Puteți trece la orice limbă oricând doriți, fără restricții.

Deconectare


Dacă joci pe mai multe lumi de joc, poți schimba lumea de joc fară a ieși din joc. Apăsă pe butonul de deconectare din dreapta sus și alege o alta lume de joc. Dacă este partener co-jucător al unui coleg de trib, atunci te vei putea conecta pe contul acestuia folosind acest meniu.



Selectează limba