Gameplay

Gameplay

Naspäť

Mapa

Základné informácie


Mapa zobrazuje grafickú reprezentáciu sveta a je kľúčovým nástrojom pre navigáciu v hre. Jednoducho ju chyť a potiahni myškou alebo použi šípky na klávesnici.
Dostupné sú dve mapy;


  • Normálna mapa, ktorá ti ukáže základné informácie o druhých dedinách a tvojom susedstve. Tvoje dediny sú označené žltou farbou a tvoja aktuálna/aktívna dedina bielou farbou. Presunutím myšky nad dedinu sa ti o nej ukážu základné informácie. Kliknutie na dedinu ti dá možnosť viacerých akcií, ktoré sa vzťahujú k dedine, ako je napríklad poslanie vojska alebo surovín (pre detaily pozri Kontextové menu mapy).


  • Mapa sveta je veľmi užitočná. Jednoducho klikni na ikonu glóbusu, ktorá je v spodnej časti obrazovky a budeš mať k nej prístup a taktiež možnosť hľadať dediny a hráčov. Ak hľadáš podľa koordinátov, jednoducho ich napíš do voľných políčok a potom prejdi na danú polohu. V hľadaní na mape si môžeš zobraziť až 10 obľúbených dedín. To ti poskytne ľahký prístup k tvojim najdôležitejším cieľom.



Provincie


Každý herný svet je zložený z početných provincií. Počet a veľkosť provincií sa v každom hernom svete líši.
Hranice provincií sú označené malými kameňmi, ktoré vytvárajú čiary:



Poznámka:
Pamätaj, že môžeš dostať 50% postih k morálke, ak vyšleš útok do provincie, kde nemáš kostol. Svoju hodnotu morálky si môžeš vždy pozrieť v útočnej obrazovke.

Každá provincia má takzvaný významný "orientačný bod", kde si môžeš pozrieť rebríček provincie.

Tu je pár príkladov týchto bodov:




Typy dedín


Rozsah bodov
Hráčska dedina
Dedina barbarov
0 - 299
300 - 999
1000 - 2999
3000 - 8999
9000 - 10999
Over 11000


Voliteľné farby


Dediny si môžeš na mape farebne odlíšiť a nastaviť rôzne farby pre: vlastné dediny, barbarské, pre členov kmeňa či nepriateľov. Môžeš tak spraviť v nastaveniach hry:
Nastavenia -> Hra:



Stlačením "Otvoriť možnosti farieb" si môžeš pozrieť farebnú paletu a nastaviť vlastnú farbu pre každú kategóriu:



Ak ti prednastavené farby nevyhovujú, môžeš ich zmeniť. Stlačením danej farby v kategórii sa otvorí farebná paleta, kde si môžeš vybrať novú farbu alebo ju resetovať na prednastavenú.



Nastavenia farieb zostávajú aj pre spoluhráčov na účte. To znamená, že keď sa prihlásiš na účet tvojho spoluhráča, uvidíš jeho farebné nastavenia. Voliteľné farby sú dostupné v prehliadači aj v aplikácii.


Výber jazyka