Διαμάντια, Πακέτα και Πακέτα Προσφορών

Διαμάντια, Πακέτα και Πακέτα Προσφορών

Πίσω

Apple iOS - Αγόρασα ένα προϊόν, αλλά δε το έχω πάρει ακόμα. Τι μπορώ να κάνω?

Λυπούμαστε που αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αγορά σας. Σε σπάνιες περιπτώσεις δυστυχώς συμβαίνει να μην πάρετε αμέσως αυτό που αγοράσατε από μία φορητή συσκευή. Αυτό για παράδειγμα μπορεί να συμβεί λόγω κακής σύνδεσης στο internet της φορητής συσκευής σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αγοράς. Αλλά, μην ανησυχείς, θα σε βοηθήσουμε να πάρεις αυτό που αγόρασες.

Αν έχεις αγοράσει Διαμάντια, ένα πακέτο ή οτιδήποτε άλλο μέσω της εφαρμογής στο Forge of Empires, αλλά δεν έχεις πάρει τίποτα ακόμα, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις:
1. Απλά άνοιξε το Κατάστημα της εφαρμογής πάλι. Μπορεί έτσι να πάρεις το προϊόν.
2. Αν αυτό δε διορθώσει το πρόβλημα σου, κλείσε και άνοιξε πάλι την εφαρμογή.
Για να κλείσεις σωστά το Forge of Empires σε iOS7 και πάνω
  • Πάτησε το Home button δύο φορές. Θα δεις μικρές προεπισκοπήσεις των εφαρμογών που έχεις χρησιμοποιήσει πρόσφατα
  • Βρες την εφαρμογή που θέλεις να κλείσεις
  • Τράβηξε προς τα πάνω την προεπισκόπηση της εφαρμογής που θέλεις να κλείσεις.

Αν η επανεκκίνηση του Forge of Empires δε βοήθησε, παρακαλούμε επικοινώνησε με την Ομάδα Υποστήριξης. Μπορείς να το κάνεις αυτό πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού. Πάτησε στο κουμπί Υποστήριξη εκεί. Ή απλά πάτησε στο κουμπί κάτω από αυτό το άρθρο. Όταν δημιουργείς μία αίτηση υποστήριξης, παρακαλούμε να παρέχεις ένα στιγμιότυπο οθόνης από την απόδειξη που πήρες από το iTunes. Η απόδειξη θα είναι παρόμοια με αυτή:

Μάθε πως μπορείς να βρεις το ιστορικό αγορών σου στο iTunes  εδώ.

Σημείωση: Αν η συναλλαγή φαίνεται ακόμα ως ‘Εκκρεμής’, δυστυχώς δε μπορούμε να σε βοηθήσουμε ακόμα και θα χρειαστεί να περιμένεις μέχρι η Apple να επεξεργαστεί την αγορά σου.

Κάθε αγορά στο Forge of Empires περνάει από το iTunes. Έτσι, θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις απευθείας με την iTunes αν συνεχίσεις να αντιμετωπίζεις προβλήματα, όπως ακυρωμένες αγορές ή λάθος λογαριασμό, όταν προσπαθείς να κάνεις αγορές εντός της εφαρμογής.


Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε πάτησε  εδώ.
Επιλογή γλώσσας