Gameplay

Gameplay

Terug

Basisinformatie

Grondstoffen

Om gebouwen te bouwen of eenheden te rekruteren heb je grondstoffen nodig. Je ontvangt grondstoffen automatisch uit je drie grondstoffenmijnen (houthakkerskamp, leemgroeve, ijzermijn). Je ontvangt deze grondstoffen continu, dus ook als je niet ingelogd bent op je account.

De hoeveelheid grondstoffen die je ontvangt, hangt af van het niveau van je grondstofmijnen. Het is ook belangrijk je opslagplaats uit te bouwen, zodat je geen grondstoffen verliest omdat ze niet meer opgeslagen kunnen worden. Rechtsboven in je scherm kun je zien hoeveel grondstoffen je op dit moment hebt. De voortgangsbalk geeft aan wanneer je opslag vol is.


De getallen geven aan hoeveel je precies van elke grondstof opgeslagen hebt (1068 hout, 1106 leem, 1144 ijzer)

Hint:
Probeer altijd al je grondstoffen te gebruiken voor gebouwen of eenheden. Als je wordt aangevallen en er is niets om te plunderen, is het waarschijnlijk dat je vijand zijn interesse in je dorp verliest.


Inwoners

Gebouwen en eenheden hebben ook vrije inwoners nodig. In tegenstelling tot grondstoffen, worden deze mankrachten niet continu geproduceerd maar worden ze voorzien door de boerderij. Hoe hoger het uitbreidingsniveau van de boerderij, hoe meer dorpelingen er kunnen worden gehuisvest.


Het nummer geeft aan hoeveel dorpelingen er nog vrij zijn om gebruikt te worden als eenheid of voor gebouwen. In dit geval kunnen er bijvoorbeeld 127 speervechters worden gerekruteerd. De voortgangsbalk geeft de ratio aan tussen vrije en gebruikte inwoners, in dit geval is maar een klein deel van de inwoners al in gebruik, en zijn er veel vrije inwoners.


Kronen



In de rechterbovenhoek kun je je huidige hoeveelheid kronen zien. Je kunt extra kronen kopen door op de + knop te klikken.


Eerste stappen


In het begin heb je vooral één ding nodig: grondstoffen. Het houthakkerskamp hakt hout, de leemgroeve verzamelt leem en de ijzermijn produceert ijzer. Hoe meer je deze gebouwen uitbreidt, hoe meer ze produceren. Als je net een wereld betreden hebt, is het slim om eerst je grondstoffenmijnen een paar niveaus uit te breiden.

Nadat je voor een goede basisproductie van grondstoffen hebt gezorgd, kun je beginnnen met troepen bouwen. In de kazerne kun je beginnen met het rekruteren van speervechters. Speervechters bieden bescherming tegen eventuele aanvallers die je grondstoffen willen plunderen.

Het zijn geen sterke aanvallende troepen, maar wel bruikbaar voor het plunderen van grondstoffen in kleine dorpjes zonder verdediging.
Behalve het rekruteren van troepen zijn er ook nog andere manieren om je dorp en grondstoffen te beschermen in de eerste fasen van het spel. Een manier om je grondstoffen te beschermen tegen plunderen is het onderzoeken van technologieen zoals de zolder, kelder of bunker in de opslagplaats. Een andere goede verdediging is het bouwen van een muur (level 3 hoofdgebouw benodigd). Hoe hoger het niveau van je muur, hoe hoger de basisdefensie van je dorp. Dit betekent dat je vijanden meer verliezen zullen lijden als ze je stad aanvallen.

Als je merkt dat je teveel grondstoffen hebt, kun je overwegen een markt te bouwen (level 6 hoofdgebouw benodigd). In de marktplaats kun je zien wat medespelers in de buurt aanbieden en grondstoffen verhandelen die je niet nodig hebt. Je kunt ook zelf een aanbieding opstellen.

Je zult ook in de buurt van je dorp moeten kijken naar een goede stam om je bij aan te sluiten. Het is altijd gemakkelijker te vechten en te verdedigen in een groep. Het is ook een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten!


Laat gestart?


Als je op een wereld begint die al een tijdje bezig is, is het beter om je strategie wat te veranderen. Het is nog steeds belangrijk om een goede basisproductie van grondstoffen te hebben zodat je je dorp snel kunt opbouwen. Maar het is ook nodig om snel te beginnen met het beschermen van je dorp. Dit gaat het beste door je muur op te bouwen, de technologieën voor het pakhuis te onderzoeken en een hoeveelheid eenheden te rekruteren. Je mogelijke aanvallers aanschrijven wil vaak ook helpen. Het is altijd handig om de eenheden die je hebt gerekruteerd te gebruiken om andere dorpen te plunderen; de geplunderde grondstoffen kun je goed gebruiken voor je dorp.

Het grootste verschil met de 'normale' start is echter het volgende:

Maak niet de fout je teveel te concentreren op het maken van je eerste edelman. Het klinkt misschien logisch om zo snel mogelijk een tweede dorp te krijgen, maar deze zal je niet verder helpen als je je dorpen niet kunt verdedigen. Als je je enkel richt op de edelmannen ben je een gemakkelijk doel, en bovendien een aantrekkelijk doel voor grotere spelers, die graag een dorp willen hebben dat al een flink eind op weg is om edelmannen te kunnen produceren. Zodra de aanvallen binnenkomen, is het meestal al te laat.

Een methode om je hierop voor te bereiden is het gebruik van een defensieve strategie. Dit betekent het creëren van veel zwaard- en speervechters. Als je genoeg troepen rekruteert, word je een erg 'duur' doel en je aanvaller zal vaak proberen een gemakkelijker doelwit te zoeken. Moraal helpt ook als je wordt aangevallen door grotere spelers; een erg grote speler verliest tot wel 75% van zijn aanvalskracht door moraal.

De beveiligingsfase kan wat tijd kosten, maar dat is het waard, omdat je verdedigende troepen altijd later in het spel kunt gebruiken. Zodra je een goede hoeveelheid defensieve troepen hebt - rond de 1200 speer- en 1200 zwaardvechters - kun je gaan nadenken over je eerste edelman.

Je zult kunnen vertellen hoe waardevol deze tactiek was door te kijken naar de dorpen van je buurmannen...


Gebouwen bouwen

Er zijn twee manieren om een gebouw te bouwen. Allereerst kun je het hoofdgebouw van je dorp openen en dan klikken op 'Uitbouwen naar niveau X'.


Als je al meer ervaring hebt en weet welk gebouw je wilt uitbouwen, kun je ook klikken op het 'uitbouwen'-icoontje in het ringvormige menu op een gebouw, zonder dat je hiervoor het hoofdgebouw hoeft te openen.


Je hebt de gegeven hoeveelheid hout, leem en ijzer nodig, en genoeg vrije inwoners, om een gebouw te kunnen bouwen. De exacte hoeveelheid hangt af van het gebouw en zijn uitbreidingsniveau. Hoe hoger het niveau, hoe meer grondstoffen nodig zijn voor het volgende niveau.

Hint:
Je hebt de gegeven hoeveelheid hout, leem en ijzer nodig, en genoeg vrije inwoners, om een gebouw te kunnen bouwen. De exacte hoeveelheid hangt af van het gebouw en zijn uitbreidingsniveau. Hoe hoger het niveau, hoe meer grondstoffen nodig zijn voor het volgende niveau.


Eenheden rekruteren


Je kunt je eerste eenheden rekruteren in de kazerne. Om de kazerne te kunnen bouwen moet je je hoofdgebouw upgraden naar level 2. In het begin zul je alleen speervechters kunnen rekruteren; voor andere eenheden zul je de kazerne moeten upgraden. In het Eenhedenoverzicht kun je een korte beschrijving van de vereisten voor elke unit en zijn eigenschappen vinden.

Hint:
Als je kazerne op niveau 1, 2 of 3 zit, dan kan je enkel groepen van 5, 10 of 15 eenheden rekruteren. Dit is om te voorkomen dat nieuwe spelers al hun grondstoffen in één keer uitgeven in de kazerne.


Andere dorpen aanvallen

Het is, zeker in het begin, belangrijk om constant grondstoffen tot je beschikking te hebben. Een efficiënte manier om dat te doen is het plunderen van barbarendorpen in je omgeving.


Om een dorp aan te vallen ga je naar de kaart, klik je op een vijandelijk dorp en kies je de 'Stuur troepen'-knop. Je zult dan het volgende scherm zien:


Bovenin kun je het vertrek- en het aankomstdorp van je troepen zien. Daaronder zie je enkele belangrijke waarden waar je altijd op moet letten voordat je je troepen op pad stuurt.


Nummer
Icoon Naam Beschrijving
1
Gevechtskracht
De kracht van de troepen die zullen vechten in het aankomstdorp. Deze waarde wordt beïnvloed door moraal, de Grootmeester en of het aankomstdorp wel of niet in een provincie ligt waar je eenheden geloof hebben.
2
Reistijd
Dit is de (ruwe) tijdsduur die je troepen nodig hebben om het aankomstdorp te bereiken.
3
Aankomsttijd
Dit is een (ruwe) schatting van wanneer de troepen aankomen in het aankomstdorp.
4
Capaciteit
De hoeveelheid grondstoffen die je eenheden kunnen plunderen in het aankomstdorp. Hoe meer eenheden je stuurt, hoe meer grondstoffen je kunt stelen van je slachtoffer
5
Discipline
Deze waarde laat het tijdsvariatie zien voor de aankomst in het aankomstdorp. Zie 'Discipline' voor meer details.
6
Aanvallen
Als je je troepen ten strijde wilt sturen, moet je dit tabblad kiezen.
7
Ondersteuning
Als je je troepen als ondersteuning wilt wegsturen, moet je dit tabblad kiezen.
8
Opslaan als preset
Je kunt de geselecteerde hoeveelheid eenheden opslaan als een sjabloon en dit gebruiken in toekomstige aanvallen of ondersteuningen.
9

Aanvallen versturen of ondersteuning
(hangt af van de gekozen tab)
Je leger marcheert naar het doeldorp, om ofwel een gevecht te beginnen of het dorp te ondersteunen.
10
Selecteer een wapen voor je paladijn
Je paladijn zal vechten met het wapen dat je hier selecteren kunt.

Alleen de eenheden die momenteel beschikbaar zijn in je dorp worden hier weergegeven.

Hint:

Je kunt zoveel [[Presets|Presets]] maken als je wilt. Bijvoorbeeld een klein farmleger met 100 speervechters of een volledige aanvallend leger met duizenden verschillende eenheden.
Een preset kan ook gebruikt worden om gemakkelijk een gegeven aantal eenheden te rekruteren in een dorp. Je kunt ook eenheden in een presets zetten die je nog niet vrijgespeeld hebt, als je de presets in het verzamelpunt creëert.
Het is het beste om een presets van je gewenste leger in je dorp te creëren en dit te gebruiken voor het rekruteren.


Waarom bij een stam aansluiten?

Tribal Wars 2 kan worden gespeeld als een spel voor één speler, maar het oorspronkelijke idee van Tribal Wars is om samen te werken en in teams te spelen. Je krijgt niet alleen economische en militaire steun om je te beschermen tegen meer gevorderde spelers, maar je kunt ook tactieken en spelmechanismen leren van je stamgenoten. Stammen zijn een fundamenteel onderdeel van het spel dat je spelervaring aanzienlijk zal verbeteren en je succes op de leaderboards zal vergroten. Lid worden van een stam wordt sterk aanbevolen.

Samen met stamleden kun je ervaring ontwikkelen, die wordt gebruikt om alle leden een verschillende hoeveelheid bonussen te geven.

Dagelijkse bonus


Met deze functie kunt u eenmaal per dag uw dagelijkse inlogbeloning claimen. Voor elke opeenvolgende dag dat u inlogt op uw account, krijgt u 500 bronnen van elk type, terwijl u op de vijfde opeenvolgende dagelijkse login 2000 van elk type zult verdienen.





Selecteer taal