Rapporten

Rapporten worden gegenereerd voor je account na een aantal verschillende soorten gebeurtenissen, bijvoorbeeld na een aanval. Je krijgt ook rapporten voor handel, ondersteuningen, stamuitnodigingen en nog veel meer andere dingen. Om je rapporten te bekijken, klik je op 'Rapporten' in het hoofdmenu.

Types rapporten

Rapporten worden automatisch ingedeeld in één van de volgende categorieën:

Gevechtsrapporten :

• Aanvallen
  • Verdedigingen
  • Spionrapporten
  • Ondersteuningen

Andere rapporten

• Handel
  • Achievement
  • Stamnotificatie

Je kunt simpelweg alle rapporten zien, of de rapporten filteren op categorie door het filtermenu aan de linkerkant te gebruiken. Klik daarvoor op de knop met de pijl beneden de tabbladen.

Je kunt ook de live search optie gebruiken om specifieke rapporten te zoeken, door te klikken op de zoekknop onder de tabbladen.

Soms heb je bepaalde rapporten niet nodig of krijg je te veel van ze. In dat geval kun je een filter instellen. Je vindt deze optie op het instellingen-tabblad. Zodra je deze geactiveerd hebt, ontvang je geen rapporten meer van de geselecteerde categorieën tot je het filter weer verwijdert.

Rapporten worden automatisch verwijderd na een tijdje. Als je ze wilt bewaren, dien je ze als favoriet in te stellen.

Hint:
Wanneer je een dorp succesvol bespioneerd (green rapport) wordt dit rapport automatisch gedeeld met je stamgenoten. Je stamgenoten kunnen dit rapport zien via de dorpsinformatie van het desbetreffende dorp. In dit menu is altijd het laatste rapport te zien.

Rapport iconen

Icon Description
Het gevecht heeft geen verliezen opgeleverd.of: Een poging tot spionage was succesvol (als aanvaller)
of: Een poging tot spionage is succesvol geblokkeerd (als verdediger)
Je hebt het gevecht gewonnen maar er zijn troepen verloren gegaan.of: Je spionnen hebben iets gevonden maar ze zijn opgemerkt en misschien zijn sommigen van hen gestorven (als aanvaller)
of: Een poging tot spioneren is gedetecteerd en tegenmaatregelen zijn genomen. (als verdediger)
Je hebt het gevecht verloren.of: Je spionnen zijn verslagen en hebben geen informatie buitgemaakt (als aanvaller)
of: Je werd bespioneerd en er zijn geen tegenmaatregelen genomen. (als verdediger)
Je troepen hebben niet zoveel grondstoffen mee naar huis genomen als ze konden dragen, omdat er niet genoeg grondstoffen waren in de aangevallen stad.
Je troepen hebben zoveel grondstoffen geplunderd als ze konden dragen, maar er zijn nog steeds grondstoffen achtergelaten.

Acties voor rapporten

Linksonder in het rapportenscherm kun je verschillende acties kiezen voor geselecteerde rapporten. Je kun rapporten als favoriet markeren, (on)gelezen en je kunt rapporten verwijderen, met of zonder favorieten. Maar wees voorzichtig, verwijderde rapporten kunnen op geen enkele manier worden terug gehaald, dus wees op je hoede!

Laatste rapport

Vanuit je dorpsinformatievenster kun je zien wanneer je voor het laatst een dorp hebt aangevallen. Rapporteer iconen die nuttige informatie geven als de laatste aanval succesvol was of als je middelen hebt geplunderd. Je kunt alleen je rapporten zien en geen rapporten van andere spelers. Deze functie heeft geen invloed op spionagerapporten; ze worden nog steeds gedeeld met al je stamgenoten.

Filters en instellingen

Vanuit filters kun je selecteren welk type rapporten je wilt zien. Je kunt filters combineren om de navigatie gemakkelijker te maken. Door bijvoorbeeld Aanval + Slachtoffers + Haul te selecteren, zie je alle offensieve rapporten met slachtoffers aan jouw zijde en alleen diegene die je troepen hebben weten te plunderen.

Vanuit instellingen kunt u selecteren welk type rapporten je niet wilt ontvangen. Houd er rekening mee dat elke optie die je aanvinkt, betekent dat je geen rapporten voor deze categorie ontvangt. Dus als je merkt dat je geen specifiek type rapporten ontvangt (bijvoorbeeld aanvallen zonder slachtoffers voor je troepen), controleer dan de instellingen om er zeker van te zijn dat je de optie "Aanvallen verzonden door jou zonder slachtoffers aan jouw kant".
Bovendien is het niet mogelijk om de rapporten te herstellen die u niet hebt ontvangen gedurende de tijd die u had geselecteerd om ze niet te ontvangen, noch rapporten die per ongeluk werden verwijderd.