Interface

Hoofdmenu

In het hoofdmenu heb je toegang tot de meest belangrijke functies.

Het eerste blok bevat de de kaartbesturing. Je kunt hier inzoomen en uitzoomen, wat ook kan met het scrollwiel op je muis. Je kunt ook de wereldmap openen en wisselen tussen de kaart en het dorpoverzicht.

In het tweede blok kun je enkele schermen openen:

Number Name Description
1 Rapporten Wanneer er iets belangrijks gebeurt in het spel, zul je een rapport ontvangen.
2 Berichten
Hier vind je conversaties met andere spelers.
3 Stam
Hier kun je alle functionaliteit van je stam vinden.
4 Stamforum
Een snelle link om het stamforum te openen.
5 Eenheden
Een overzicht van alle eenheden in je dorp, hun status en bewegingen.
6 Overzichten
Een lijst van al je dorpen met allerlei soorten gegevens daaromtrent
7 Winkel
Hier kun je premiumvoorwerpen kopen
8 Inventaris
Hier kan je je voorwerpen terug vinden.
9 Achievements Het overzicht van je Achievements en je voortgang.
10 Instellingen
Als je wilt samenspelen met vrienden kun je de coop-modus hier vinden. Ook vind je hier enkele andere spelinstellingen.
11 Tijdlijn
Maak de tijdlijn zichtbaar.

Wanneer je lid wordt van een stam, verandert het pictogram (hierboven weergegeven, genummerd 3) en ziet het er als volgt uit:
Als je nog geen lid bent van een stam, staat er een klein getal naast het stampictogram als je openstaande uitnodigingen hebt.

Rechtsonder zie je de servertijd. De server en al zijn functies draaien tegen die tijd.

Tijdlijn

Op de tijdlijn kun je zien welke activiteiten er zullen plaatsvinden in je huidige dorp, zoals rekruteropdrachten, bouwopdrachten, inkomende aanvallen, opdrachten uit je voorraaddepot, de nachtbonus, enz.

De 0 aan de linkerkant is de huidige tijd. Latere activiteiten zijn verder naar rechts geplaatst, hoe verder, hoe langer het duurt voordat ze plaatsvinden. Let op: de schaal van de tijdlijn is niet lineair. De schaal is eerst in minuten, daarna in uren en de laatste nummers zijn dagen.

Je kunt de tijdlijn scrollen door hem naar links en rechts te bewegen met je muis.

De bovenste rij laat alle troepenbewegingen zoals inkomende aanvallen en ondersteuning, net als je terugkerende troepen.

In de onderste rij kun je zien wanneer een gebouw- of rekruteeropdracht afgelopen is.

Hint:
Door op een inkomende aanval te klikken open je direct de lijst met alle inkomende aanvallen voor dit dorp. .

Ranglijsten

Je kunt de ranglijsten bereiken als je op je huidige rang klikt, of de punten linksbovenin je scherm.

You can either view the tribe rankings or the players ranking by pressing the tabs on top. The icons below the tabs allows you to view general ranking, ranking by bashpoints or village/points based rankings.

All rankings can be sorted by their columns.

Player Profile

Om je profiel te zien, klik je eenvoudig op je naam in de linkerbovenhoek van je gamescherm.

Daar kun je je avatarafbeelding bewerken, een profieltekst schrijven en de prestaties selecteren die je aan andere spelers wilt laten zien als ze je profiel bekijken.

Dorpinfo

Hier kun je het huidige actieve dorp en zijn coordinaten op de kaart zien. Als je meer dan één dorp hebt, zijn er pijlknoppen om tussen je dorpen te wisselen.

Je kunt op een naam klikken om een scherm te openen met meer gedetailleerde informatie, tevens kun je hier de naam van het dorp wijzigen.

Groepen

Je kunt dorpen in groepen opdelen zodat je je rijk makkelijker kunt besturen. Groepen worden weergegeven op de kaart en zijn erg bruikbaar later in het spel als je veel dorpen bezit met verschillende strategische functies.

Hint:
Vijandelijke dorpen kunnen ook in groepen worden gezet. Je kunt dit gebruiken om bijvoorbeeld offensieve en defensieve dorpen te markeren nadat je ze bespioneerd hebt.
Je coop-partners kunnen deze groepen ook zien, dus het is een goede manier om je mogelijke aanvalsplannen te communiceren of iets dergelijks.

Dorpenlijst

Klik op het icoontje naast je dorpsnaam om je dorpenlijst uit te klappen. Nu kan je makkelijk naar al je dorpen gaan. Je kan ook filters gebruiken om je dorpenlijst makkelijk te gebruiken als je veel dorpen bezit!

Grondstoffen

Zie ook grondstoffen en eenheden in Basis

Opdrachten

Opdrachten bevinden zich aan de linkerkant van het scherm.

In Tribal Wars 2 worden hier altijd missiereeksen getoond in plaats van losse missies.

Een missiereeks bestaat meestal uit meerdere missies en je kunt zelf bepalen in welke volgorde je ze wilt voltooien.

Nadat je alle missies in een missiereeks hebt voltooid, kun je de missiereeks zelf voltooien. (zie linkerkolom)

Voor een compleet overzicht van alle Opdrachten , ga naar: Opdrachten overzicht.

Globale informatie

Onderaan het scherm vind je belangrijke notificaties voor verschillende evenementen. U kunt deze meldingen uitvouwen en samenvouwen door erop te klikken.

Soorten evenementen
Er zijn twee soorten pictogrammen, afhankelijk van of het evenement voor uw account is of voor het huidige actieve dorp. Gebeurtenissen voor het account hebben de wereldbol als symbool, terwijl gebeurtenissen voor het huidige dorp een pictogram met dorp en alarmbel hebben, zoals hierboven weergegeven.

Active boosts
Symbol Boost Effect
Hout Booster +20% meer houtproductie. Tooltip toont eindtijd
Leem Booster +20% meer leemproductie. Tooltip toont eindtijd
IJzer Booster +20% meer ijzerproductie. Tooltip toont eindtijd
Welvarendheid
+20% meer productie van alle grondstoffen. Tooltip toont eindtijd
Rijkelijke oogst +10% meer bevolking in het actieve dorp
Rijkelijk Seizoen +20% meer bevolking in het actieve dorp
Kluis
Verhoogt de capaciteit van je pakhuis in alle dorpen met 50%. Tooltip toont eindtijd
Overheersing
+10% snellere rekrutering in uw kazerne. Tooltip toont eindtijd

Event Types
Icon Name Description
Inkomende aanvallen
Als je dit ziet, heeft een van je dorpen inkomende aanvallen. Het bovenste nummer geeft aan hoeveel aanvallen je in totaal binnenkrijgt. Het onderste nummer geeft aan hoeveel dorpen inkomende aanvallen hebben.
Inkomende ondersteuning
Dit is hetzelfde als het inkomende aanval-type, maar in plaats van aanvallen geeft het binnenkomende ondersteuningen weer.
Loyaliteit (zichtbaar indien lager dan 100)
Deze notificatie wordt alleen weergegeven als de loyaliteit van de momenteel geselecteerde stad lager is dan 100.
Beginnersbescherming
Gedurende de eerste 5 dagen op de server, de eerste 5 dagen na een herstart of wanneer je tweede dorp gestart is, is je dorp bescherm tegen alle soorten aanvallen. Deze bescherming vervalt wanneer je zelf een andere speler wil aanvallen of spioneren of wanneer de 5 dagen verlopen zijn. De timer met het resterend aantal uren bescherming komt tevoorschijn wanneer je met je muis over de timer gaat.
Tijdens de aanvalsbescherming kan je de hotkeys gebruiken om andere dorpen aan te vallen. Onthoud wel dat wanneer je een andere speler aanvalt of spioneert deze bescherming meteen vervalt.

Nachtbonus actief
Op sommige werelden is er een nachtbonus actief gedurende enkele uren per dag. Je zult deze notificatie ook zien als je de nacht-graphics uitgezet hebt bij instellingen.

Dorp zonder geloof
Dit icoon is te zien wanneer je een dorp hebt zonder geloof. Je hebt dus nog geen kerk of kapel in de provincie van dit dorp. De gevechtskracht in dorpen zonder geloof zijn verminderd met 50%.

Bouw- en eenhedenwachtrij

Op de afbeelding links zie je de bouwwachtrij voor het momenteel geselecteerde dorp. Door op een leeg slot te klikken, krijgt u toegang tot het hoofdkantoor. Door op een gebouwpictogram in de wachtrij te klikken, kunt u details over de bouwtaak openen waar u de taak kunt annuleren of voltooien door kronen uit te geven.

Door gebruik te maken van de eenheidswachtrij, weergegeven in de afbeelding rechts, kunt u in een oogwenk trainingsopdrachten geven. Klik gewoon op het '+'-pictogram en kies het type unit. In deze wachtrij kun je meer dan 2 trainingen hebben. Ook vanuit de kazerne kunt u uw bestellingen inzien.

Wachtrij-indicatoren vertellen u nu hoe lang het duurt om de wachtrij te voltooien.
  • Rood: de wachtrij wordt binnen de komende 4 uur beëindigd.
  • Oranje: De wachtrij zal worden beëindigd tussen de volgende 4 tot 8 uur.
  • Groen: de wachtrij is over meer dan 8 uur afgelopen.

Eenhedenbalk

De eenhedenbalk geeft je een snel overzicht van alle eenheden die je hebt getraind in het geselecteerde dorp. Als u op een pictogram klikt, wordt het gerelateerde gebouw geopend waar u de eenheid kunt rekruteren.

Belangrijke opmerking: eenheden van andere dorpen die je dorp ondersteunen, zijn NIET inbegrepen.

Soms zijn eenheden grijs weergegeven. Hieruit blijkt dat de eenheid nog niet kan worden getraind in dit dorp.

Dorpoverzicht

Als je op de kaart kijkt en je dorp aanklikt, dan zie je een overzicht van je dorp met al je gebouwen. Als je op een dorp klikt zul je een contextmenu zien. Afhankelijk van het dorp waar je op geklikt hebt en je huidige actieve dorp krijg je dan de volgende opties:

Village context menu
Icon Description
Opent het bijbehorende bouwscherm
Laat algemene informatie zien over het gebouw, bijvoorbeeld welke bonus je krijgt op het huidige gebouwniveau, en de kosten voor het volgende niveau.
Bouwt het gebouw uit.Als de knop grijs is, dan zit de bouwrij vol of missen er grondstoffen.
Bouwt het gebouw uit met gereduceerde grondstofkosten voor een kleine hoeveelheid kronen.
Beëindigt het uitbouwproces onmiddellijk. Je hebt kronen nodig voor deze actie; hoe langer het uitbouwen van het gebouw nog duurt, hoe meer kronen je moet spenderen.

Kaartoverzicht

Als je op een dorp op de kaart klikt zie je een contextmenu. Afhankelijk van het dorp waar je op geklikt hebt en je huidige geselecteerde dorp zul je de volgende opties krijgen.

Map context menu
Icon Description Availability
Deze knop opent het informatiescherm van het dorp waar je gedetailleerde informatie kan vinden over het dorp, de speler, looptijden voor eenheden en dergelijken. . Beschikbaar voor alle dorpen
Deze knop geeft je de mogelijkheid om een gekozen hoeveelheid eenheden naar een ander dorp te sturen, voor aanval of ondersteuningsdoeleinden. Beschikbaar voor alle dorpen, behalve degene die je op dit moment geselecteerd hebt.
Deze knop geeft je de mogelijkheid een preset-leger naar een ander dorp te sturen, voor aanval- of ondersteuningsdoeleinden.
Beschikbaar voor alle dorpen, behalve degene die je op dit moment geselecteerd hebt, mits je een preset ingesteld hebt.
Om uit te vinden welke gebouwen of eenheden zich binnen een dorp bevinden, kun je deze knop gebruiken.
Beschikbaar nadat je de taverne hebt gebouwd.
Met deze knop kun je grondstoffen naar een ander dorp sturen.
Beschikbaar voor je eigen dorpen nadat je de marktplaats hebt gebouwd. Voor andere dorpen zul je eerst 'bezorging' moeten onderzoeken in de markt.
Stuur een bericht naar de eigenaar van het dorp.
Beschikbaar bij spelersdorpen. Wanneer je nog geen 200 punten hebt behaald kan je mededelingen sturen naar andere spelers, je zal een popup scherm krijgen met een melding waarom je geen mededeling kan sturen.
Verandert het huidige actieve dorp.
Beschikbaar als je meer dan één dorp hebt.
Voeg dit dorp toe aan een groep.
Beschikbaar voor alle dorpen. Groepen worden gebruikt om je dorpen te organiseren.
Verhoog je productie
Beschikbaar voor barbarendorpen. Verhoog de grondstoffen productie van barbarendorpen.

Chat

Om de chatfunctie te openen, moet je klikken op het "post hoorn" icoon, linksonder in je scherm.

De chat is een erg handige functie. Je kunt hiermee, als je een actief stamlid bent, bijvoorbeeld effectief bespreken hoe je iemand gaat overnemen; en of je ondersteuning nodig hebt. De chat kan ook groter of kleiner gemaakt worden.Let op: om deze functie te gebruiken moet je in een stam zitten.

Hotkeys

Er is een aantal sneltoetsen (hotkeys), die je kunt gebruiken om sneller door het spel te navigeren. Je kunt bijvoorbeeld op een snelle manier naar het Hoofdgebouw, de Kazerne en andere gebouwen. In de afbeelding hiernaast zie je de diverse hotkeys.

Je kan de sneltoetsen terug vinden bij je instellingen (instellingen > spel > hotkeys).

Je kunt ook sneltoetsen creëren om bevelen te sturen met presets. Hiervoor hoef je alleen een sneltoets in te voeren onderin het scherm waarin je de gewenste troepen voor je preset kiest. Om de door jou toegewezen sneltoetsen vervolgens te gebruiken, klik je op een dorp op de kaart zodat het cirkelmenu opent en druk je vervolgens op de gewenste sneltoets.

Voorraaddepot

In het voorraaddepot kan je extra grondstoffen produceren en extra beloningen verdienen voor het produceren van in totaal 250, 750, 1500, 3000, 6000 en 10000 grondstoffen.
Het voorraaddepot vind je in de buurt van je dorp. Ook na het herstarten van een wereld zal het voorraadepot in jouw buurt tevoorschijn komen.

De zes extra producties zijn te zien onder de voortgangsbalk. De sterren geven een indicatie van de zeldzaamheid van de productie. De zeldzaamheid is verdeeld in 3 categorieën door middel van sterren. Des te meer sterren, des te meer grondstoffen je krijgt.

Wanneer een boodschap is afgelopen, wordt er een geanimeerd pictogram weergegeven boven de Grondstofstorting om aan te geven dat je de geproduceerde grondstoffen kunt verzamelen.

De lijst met boodschappen wordt elke acht uur gereset, terwijl de voortgang naar het verzamelen van de totale hoeveelheid middelen die nodig zijn om de bonusbeloningen te verdienen, alle 24 uur wordt gereset.

Je kunt de boodschappenlijst ook vernieuwen met nieuwe boodschappen door gebruik te maken van Crowns of Reroll-items. Houd er rekening mee dat de voortgang bij het verzamelen van de totale hoeveelheid middelen die nodig zijn om de bonusbeloningen te verdienen, niet opnieuw wordt ingesteld wanneer u de boodschappenlijst vernieuwt.

Extra opmerking: niet-geïnde middelen tellen mee voor de totale voortgang van de volgende reeks boodschappen nadat de lijst is gereset.

Tweede dorp

Zoals elke machtige heerser betreed je een rijk met slechts een kleine nederzetting en een handvol middelen. Hoewel het upgraden van je eerste dorp een essentieel onderdeel is van je heerschappij, is het zeker niet het meest memorabele moment van je overheersing! Het is tijd om je heerschappij vanaf het begin uit te breiden. Stuur je pioniers om vruchtbare grond te vinden en meteen een tweede dorp te stichten!

Elk nieuw account dat wordt aangemaakt en elk account dat opnieuw wordt opgestart op een rijk krijgt dit pictogram op de kaart:

Klik of tik op dit pictogram om het scherm Second Village te openen. Je zult taken vinden die kunnen worden uitgevoerd om punten te verdienen voor je tweede dorpsprogressie en extra beloningen bovenop!

Voer zoveel mogelijk taken uit om je nieuwe dorp zo snel mogelijk af te maken. Het aantal taken is beperkt tot maximaal 10 per dag, dus kom elke dag terug om aan je nieuwe nederzetting te werken. Als je een dag niet alle taken hebt vervuld: Maakt niet uit, je krijgt de ontbrekende punten voor deze dag met de eerste taak van de nestdag.

Je hebt minimaal vijf dagen nodig om je tweede dorp te voltooien. Als het klaar is, wordt het op de kaart in de buurt van je startdorp geplaatst en wordt het een klein nieuw dorp:

Je nieuwe dorp heeft 59 punten en een eigen aanvalsbescherming gedurende vijf dagen. U kunt dus beginnen met opbouwen zonder het risico om meteen aangevallen te worden. Daarnaast krijg je 2 munten om je te helpen je eerste edelman te krijgen.

Als je het gedurende 14 dagen niet voltooit, verandert het dorp in een barbaars dorp en verlies je deze kans.

Nodig een vriend uit

Met de functie Een vriend uitnodigen kunt u uw vrienden via e-mail uitnodigen. Klik eenvoudig op het icoon 'Nodig een vriend uit' op de kaart. Deze functie is alleen beschikbaar via de browser.

In een nieuw venster kun je de naam en het e-mailadres van je vriend en je eigen naam invoeren, zodat je vriend weet wie de uitnodiging heeft gestuurd om het spel te spelen.

Zodra je vriend de uitnodiging heeft geaccepteerd, krijgt hij of zij een dorp zo dicht mogelijk bij je. Zodra een genodigde 200 punten heeft bereikt, krijgt u ook een beloningspakket!

Note:
Houd er rekening mee dat de optie om een vriend uit te nodigen pas 14 dagen beschikbaar is nadat je lid bent geworden van een wereld. Na die tijd zal het icoon 'Nodig een vriend uit' van de kaart verdwijnen en kan het niet meer verschijnen.

Dagelijkse inlogbonus

U kunt eenmaal per dag een dagelijkse inlogbonus krijgen. Voor elke opeenvolgende dag dat je bent ingelogd, ontvang je 500 grondstoffen terwijl je op de 5e dag 2.000 per resource ontvangt.

Taalkeuze   (enkel op beta server en ΕΝ)

Onze beta en EN server  heeft een taalkeuze. Dit betekent dat je op de beta server kan spelen met een volledige nederlandstalig interface! Links van de log-out knop is er nu een blauwe wereldbol. Door hier op te klikken kan je de huidige geselecteerde taal zien. Door op het pijltje te klikken kan je de taal aanpassen naar keuze. Klik je op een taal zal het gehele interface veranderen naar de door jou gekozen taal.

Meer zelfs, de taal wordt automatisch gezet op de taal die geselecteerd is in je browser. Je kan zoveel mogelijk veranderen van taal als je wenst.

Uitloggen

Als je op meer dan één spelwereld speelt, kun je nu naar een andere wereld overschakelen zonder opnieuw in te loggen. Klik gewoon op de uitlogknop rechtsboven in je scherm en selecteer een andere wereld.
Als je je hebt aangemeld als coop-partner met iemand van je stam, kun je vanuit dit menu ook inloggen op zijn of haar account.