Gameplay

Gameplay

Naspäť

Kmene

Hľadanie kmeňa

Ak si v hre nováčik, veľmi sa odporúča, aby si si našiel kmeň, čo najskôr, ako to len bude možné. Aj keď si môžeš založiť aj svoj vlastný kmeň, je lepšie sa k nejakému existujúcemu pridať a najprv nazbierať viac skúseností.

Pre pridanie sa do kmeňa môžeš počkať, kým ti niekto pošle pozvánku alebo môžeš poslať prihlášku do kmeňa v tvojej oblasti. Pre zoznam kmeňov, klikni na ikonu "Kmeň", ktorá je v spodnom menu.

Väčšina kmeňov zvyčajne ukáže, či prijímajú prihlášky alebo nie. Taktiež majú uvedené, kto je ich "náborár", tj. človek, čo sa stará o prijímanie nových členov. To je osoba, ktorej by si mal napísať ohľadom prijatia do kmeňa. Niektoré kmeňe majú svoj kmeň nastavený ako "otvorený", čo znamená, že sa doňho môžeš pridať aj bez prihlášky.

Kmene, ktoré to myslia s hraním vážne, si väčšinou pýtajú napísanie prihlášky, aby naverbovali takých členov, ktorí vyhovujú ich hernému štýlu. Tieto prihlášky sa zobrazia iba členom kmeňa, ktorí na to majú potrebné kmeňové práva. Hlavne nebuď frustrovaný, ak by ti tvoju prihlášku zamietli. Jednoducho si vyskúšaj nájsť iný kmeň. Hlavne na začiatku hry býva vysoká fluktuácia hráčov medzi rôznymi kmeňmi.



Kmeňový profil

Kmeňový profil ti poskytne rýchly náhľad na kmeň. Ak nie si členom kmeňa, uvidíš tam tieto informácie:



Záložky umiestnené hore ti umožňujú prepínať medzi kmeňovým profilom a zoznamom členov. Blok v strede ukazuje ikonu kmeňa a poskytuje prehľad o "technických údajoch", počte členov, mieste v rebríčku, celkový počet bodov členov kmeňa, atď. Ak premýšľaš nad vstupom, sú dve veci, ktoré by mohli byť pre teba dôležité:
Pole "Typ kmeňa", ti povie, ako sa dá pridať do kmeňa. Ak sa môže pridať ktokoľvek, jednoducho môžeš kliknúť na tlačidlo pre vstup do kmeňa, ktoré je umiestnené na spodku stránky. Všimni si však požiadavky na body. Ak máš menej, ako si kmeň vyžaduje, nemôžeš sa pridať. Ak je uvedené "Iba prihláška", znamená to, že musíš napísať prihlášku a vodcovia kmeňa sa potom rozhodnú, či ťa prijmú alebo zamietnu. No a nakoniec "Zatvorené" znamená, že kmeň momentálne neprijíma nových členov.
Popis kmeňa ti taktiež poskytne informácie o kmeňových úspechoch, ale len o tých, ktoré sa vodca kmeňa rozhodne ukázať. Ak klikneš na "Viac informácií", objaví sa nové okno, kde si môžeš pozrieť podrobnejšie informácie, napr. o útočných bodoch, priemernom počte bodov a podobne:




Pre členov kmeňa vyzerá kmeňový profil trocha odlišne:



Poskytuje tie isté informácie, aké sú dostupné pre nečlenov, ale navyše umožňuje prístup k diplomacii, kmeňového fóra a do kmeňových schopností zo záložiek navrchu. Poskytuje aj prehľad udalostí, ktoré sa týkajú kmeňa a jeho členov a umožňuje opustiť kmeň, ak by si chcel. V časti pre udalosti si môžeš pozrieť, ktorý člen kmeňa dobyl alebo stratil dedinu a môžeš si priamo otvoriť obrazovku s informáciami o danej dedine. Na základe tvojich práv v rámci kmeňa môžeš meniť aj kmeňové nastavenia na spodku stránky.


Členovia kmeňa



Takto vyzerá kmeňový rebríček. Tento zoznam si môžeš zoradiť podľa ktoréhokoľvek stĺpca (podľa počtu dedín, bodov cti či aktivity). Taktiež tu môžeš vidieť, ak práve niekto útočí na niektorého z členov kmeňa.


Kmeňové práva

Členom kmeňa sa dajú udeliť rôzne práva a privilégiá.
Môžeš si vybrať prednastavenú úlohu (ako napr. vodca, diplomat, moderátor fóra) alebo upraviť práva manuálne.

Tieto práva sú:



Práva sú vysvetlené v tabuľke nižšie, začínajúc od ikony na ľavej strane.

Poradie
Popis
1 Správa diplomacie
Umožní hráčovi spravovať kmeňovú diplomaciu.

2 Moderovanie fóra
Umožní úpravu fóra a tém.

3 Správa členov
Umožní hráčovi spravovať členov v kmeni. Mal by si byť opatrný, komu dáš toto právo. Zlomyselný hráč môže vyhodiť všetkých členov z kmeňa.

4 Úprava kmeňového profilu
Umožní hráčovi zmeniť kmeňový profil.

5 Verbovanie členov
Umožní hráčovi verbovať členov do kmeňa (náborár).

6 Úprava kmeňových nastavení
Umožní hráčovi zmeniť kmeňové nastavenia.

7 Správa schopností
Umožní priraďovanie kmeňových schopností.


Kedykoľvek svoje zakladateľské práva môžeš previesť na iného hráča. Vezmi však prosím na vedomie, že táto akcia je konečná a nedá sa vrátiť naspäť.

Tip:
Nikdy nedaj plné práva takým členom, ktorým nemôžeš skutočne dôverovať. Môžu napr. rozpustiť celý kmeň a keď sa tak stane, už nie je cesty späť a musel by si ho vytvoriť úplne od začiatku.


Kmeňové fórum


V tomto okne môžeš vidieť svoje kmeňové fórum. Na fóre môžeš diskutovať s ostatnými členmi o tom, čo vás zaujíma, napr. o útokoch, obrane, o hre alebo len tak. Je to výborný spôsob ako spoznať svojich spoluhráčov. Členovia kmeňa s právami ho môžu upravovať, pridávať témy alebo ich zmazávať. Iba moderátori kmeňa a vodcovia ho však môžu spravovať celé, čo znamená, že môžu pridávať alebo odstraňovať sekcie z hornej lišty.

Z témy na fóre môžeš vybrať a kopírovať text a vložiť ho do inej časti fóra alebo do správy pre iného hráča.


Opustenie kmeňa

Ak s kmeňom nie si spokojný, môžeš ho kedykoľvek opustiť. V záložke Kmeň->Profil, klikni na možnosť "Opustiť kmeň". Ak si zakladateľ kmeňa, nemôžeš len tak odísť, najprv musíš dať niekomu svoje zakladateľské práva. Prípadne môžeš celý kmeň rozpustiť, ak si v ňom ostal len ty sám.

Neaktívny zakladateľ

V prípade, že sa zakladateľ vášho kmeňa stane neaktívnym, ostatní členovia kmeňa nemajú možnosť preniesť práva zakladateľa na iného hráča. V takýchto prípadoch musíte na fóre svojho kmeňa vytvoriť vlákno, kde budú všetci členovia kmeňa hlasovať za svojho ďalšieho zakladateľa. Keď člen vášho kmeňa nazbiera 50 % + 1 hlasov, musíte si vytvoriť podporný lístok, poskytnúť výsledky tohto hlasovania a zakladateľské práva prevedie podporný tím na hráča s najvyšším počtom hlasov.

Tip:
Ak je účet zakladateľa odstránený z dôvodu nečinnosti, váš kmeň bude rozpustený a stratíte všetky svoje kmeňové zručnosti! Uistite sa, že požiadate tím podpory o prevod práv zakladateľa včas.



Výber jazyka