Kitteln

Tillbaka

Kitteln: Hur fungerar Kitteln?

Kitteln är indelad i tre olika faser:
 Förberedelser

Detta är momentet när egentligen inget händer. Trollkvinnan samlar in ingredienser till dina brygder så kitteln är inte tillgänglig. Du kommer att se ett meddelande till vänster om trollkvinnan att hon återkommer senare! I det övre vänstra hörnet ser du information om hur lång tid som är kvar till trollkvinnan återvänder med ingredienserna.  (Från lördag klockan 0:00 till söndag 0:00. Under tiden är kitteln inte tillgänglig).

• Bryggfasen
 Detta är momentet du har väntat på eftersom det är dags att brygga din kraftfulla brygd! Klicka på "Lägg till ingredienser!" och sätt igång! (Tillgänglig från söndag 0:00 till kommande lördag 0:00).
Du kan använda tolv olika ingredienser, varav åtta kan köpas med "häxpoäng" och fyra med premiumvaluta. Vilka ingredienser som finns tillgängliga för premium eller häxpoäng förändras varje vecka.
Innan du kan börja brygga behöver du fylla kitteln med åtminstone en ingrediens. Du kan kombinera upp till 25 olika ingredienser för att skapa en brygd.

Du kan lägga till besvärjelsefragment för att öka den kritiska effektchansen. Tryck på + eller - knapparna för att lägga till eller dra ifrån 1000 besvärjelsefragment (om du vill kan du lägga till önskad mängd besvärjelsefragment manuellt men det antalet blir automatiskt korrigerat till lägre tusental).
Efter du har bryggt en brygd och använt alla tillgängliga trofébägare startar studeringsfasen!

• Studeringsfasen
Studeringsfasen är perioden då du kan förbättra dina favoriteffekter! Fasen är tillgänglig så fort du har bryggt din brygd mellan söndag 0:00 till kommande lördag 0:00!

I övre vänstra hörnet ser du hur lång tid som finns kvar (om det är mindre än 24 timmar till kitteln avslutas kommer tiden att visas i rött). Tryck på "förbättra effekter"-knappen för att sätta igång.
Efter du har klickat på "Förbättra effekter!"-knappen kommer du att kunna använda häxpoängen du inte har använt i bryggningsfasen.
Alla effekter har 100 förbättringsnivåer! När du förbättrar en effekt kommer dess fördelar att användas nästa vecka om du kan få din trofébägare att aktivera en effekt igen! Om du inte lyckas, var inte orolig, den förbättrade effekten försvinner inte. Det betyder att effekten kommer att vara på den nivå du lämnade den veckan efter!
När du förbättrar en effekts nivå kommer kostnaden och antal häxpoäng som krävs för att förbättra effekten vidare långsamt att öka med varje nivå.