Gameplay

Gameplay

Terug

Stammen

Een stam vinden

Het is zeker aanbevolen dat je zo snel mogelijk een stam vindt als je een nieuwe speler bent. Het is mogelijk om je eigen stam op te richten, maar het is beter om hiermee te wachten tot je wat meer ervaring hebt.

Om je bij een stam aan te sluiten kun je wachten tot je een uitnodiging ontvangt of direct 'solliciteren' bij een stam in je omgeving. Om een lijst van de stammen te zien kun je het stamscherm openen vanaf de menubalk.

De meeste stammen zullen weergeven of ze sollicitaties toestaan of niet. Ze zullen ook de naam van de leider of de recruiter weergeven; deze persoon dien je een bericht te sturen om een uitnodiging te verkrijgen.

De meeste stammen vragen om een sollicitatietekst zodat ze nieuwe leden kunnen vinden die bij hun speelstijl passen. Deze sollicitaties zijn enkel zichtbaar voor de stamleden met de juiste rechten. Vaak zijn dit de stamleiders en rekruteerders. Wees daarom niet gefrustreerd als stammen je aanvraag niet accepteren. Probeer gewoon een andere stam. Zeker in het begin van het spel wisselen veel spelers nog van stam.


Stamprofiel

Het stamprofiel geeft je een snel overzicht van een stam. Wanneer je geen lid bent van de stam, kan je een grote hoeveelheid informatie zien.



Via de tabbladen aan de bovenkant van het menu kan je wisselen tussen het stamprofiel en de ledenlijst. Het blok in het midden laat het stamplaatje zien en geeft een overzicht van de 'technische data', aantal leden, stamrank, totaal aantal punten van de leden en zo voort. Als je overweegt om je aan te melden voor de stam dan zijn er twee aspecten die belangrijk voor je zouden kunnen zijn:

Het veld 'stamtype' vertelt je hoe je kan toetreden tot een stam. Indien ingesteld kan je tot een stam toetreden via de 'join' knop. Als je puntenaantal onder het vereiste aantal ligt dat is ingesteld, dan is dit niet mogelijk. 'Alleen met aanvraag' betekent dat je een aanmelding moet schrijven zodat de stamleiders het kunnen accepteren of weigeren. 'Gesloten' betekent dat de stam geen leden aanneemt op het moment.

De stambeschrijving geeft je ook informatie over de stamachievements, maar enkel over degene die zijn ingesteld door de stamleiders. Als je op de 'meer informatie' knop klikt, kom er een pop-up scherm tevoorschijn dat je meer informatie verstrekt over de punten en de gevechtspunten van de stam.



Voor stamleden ziet het stamprofiel er iets anders uit:



Het geeft dezelfde informatie als voor externe spelers, maar het geeft ook toegang de diplomatie tab, het stamforum en de stamskills. Het geeft een overzicht van de recente gebeurtenissen omtrent de stam en zijn leden. Vanuit hier kan je ook je stam verlaten.
Bij gebeurtenissen kan je zien welke leden een dorp hebben veroverd of verloren en kan je diplomatieke veranderingen van de stam zien. Afhankelijk van je rechten binnen de stam kan je de staminstellingen ook veranderen onderaan de pagina.


Ledenlijst



Zo ziet de ledenlijst eruit en je kan deze lijst sorteren voor elke kolom (bijvoorbeeld sorteren op dorpen, donatie punten of punten). Wanneer een speler wordt aangevallen zul je icoontje van een bijl kunnen zien achter de spelersnaam.


Stamrechten

Er is een aantal privileges die aan stamleden kunnen worden gegeven. Je kunt hiervoor kiezen uit voorgedefinieerde rollen (zoals leider, diplomaat, forummoderator), of de rechten handmatig instellen.
De rechten zien er als volgt uit:


Hieronder worden de rechten uitgelegd, op volgorde van links naar rechts:

Icoon
Beschrijving
1 Diplomatie managen
Geeft de speler het recht om diplomatieke relaties met andere stammen te bewerken. De diplomaat kan geen oorlogen verklaren of beeindigen.

2 Forum beheren
Met deze rechten kan de speler het forum van de stam beheren.
3 Leden managen
Met deze rechten kan de speler alle stamleden managen. Wees voorzichtig met het toekennen van dit recht; een kwaadwillende speler kan alle leden uit de stam zetten
4 Stamprofiel aanpassen
Geeft de speler het recht om het stamprofiel aan te passen.
5 Spelers uitnodigen
Geeft de speler het recht om spelers uit te nodigen voor de stam.
6 Stam Instellingen aanpassen
Geeft de speler het recht om de instellingen van de stam aan te passen.

7 Stamskills beheren
Geeft de speler het recht om de stamskills aan te passen..


Als stamoprichter kan je andere leden stamoprichter maken, en vervalt deze titel voor jou. Houd in gedachten dat deze actie definitief en niet ongedaan gemaakt kan worden.

Hint:
Geef nooit alle rechten aan een stamlid tenzij je hem echt vertrouwt. Hij of zij kan de stam ontbinden, en zodra dat gebeurd is, is er geen manier om de stam terug te krijgen. Je zult hem dan opnieuw moeten opbouwen.


Stammenforum


In de afbeelding zie je een voorbeeld van hoe het stamforum eruit kan zien. Het stamforum is de uitgewezen plek om informatie uit te wisselen met je stamleden. Ook kun je er praten over diplomatieke zaken, aanval en verdediging, stamleiderschap; alle zaken die met een stam te maken hebben.

Er zijn verschillende rechten te verdelen in het stamforum. Moderators kunnen het forum aanpassen, terwijl gewone leden alleen kunnen lezen. De stamleider kan dus mensen aanwijzen die het forum onderhouden.

Je kan de tekst van een forumdiscussie kopiëren en plakken in een andere discussie op het forum of in een bericht naar andere spelers.


Een stam verlaten

Als je niet gelukkig bent in je stam, is het altijd mogelijk de stam te verlaten. Klik hiervoor op 'verlaat stam', een knop die je kunt vinden in het profielscherm van je stam.
Als je de oprichter bent van de betreffende stam, gaat niet het niet altijd zo gemakkelijk. Je moet eerst de oprichtersrechten aan een ander stamlid geven. Het is ook mogelijk om de stam op te heffen als je als laatste lid over bent

Inactivestamleider

In het geval dat de oprichter van je stam inactief wordt, is er geen optie voor de overige stamgenoten om de oprichtersrechten over te dragen aan een andere speler. In dergelijke gevallen moet je een thread aanmaken in het forum van je stam waar alle stamgenoten zullen stemmen op hun volgende oprichter. Zodra een lid van je stam 50% + 1 stemmen heeft verzameld, moet je een support ticket maken, de resultaten van deze stem verstrekken en de oprichtersrechten worden door het ondersteuningsteam overgedragen aan de speler met de meeste stemmen.

Note:
Als het account van de oprichter wordt verwijderd vanwege inactiviteit, wordt je stam ontbonden en verlies je al je stamvaardigheden! Zorg ervoor dat je het supportteam vraagt om de oprichtersrechten op tijd over te dragen.



Selecteer taal